RpRwJnSB79Q

Надзвичайно популярне серед молоді та туристів місце для прогулянок і відпочинку мінеральне джерело «Колочава» манить відвідувачів мальовничими краєвидами, смачною і цілющою мінеральною водою. Та, на жаль, після масових візитів рекреантів, біля джерела часто залишається чимало твердих побутових відходів.
Оскільки ключ з мінеральною водою розташований поблизу Науково -навчального центру «Синевир» Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, то часто територію біля рекреаційного об’єкту прибирають студенти вишу. Днями традиційну акцію по благоустрою території біля мінерального джерела у Колочаві провели кадети та паняночки ліцею – інтернату №23 «Кадетський корпус», які відпочивають на базі педагогічного університету. Вони прибрали від сміття рекреаційну зону біля джерела, дорогу до нього та береги річки Теребля. Зібрані побутові відходи викидали у спеціальні контейнери для сміття.


За організацію та проведення екологічної акції директор Національного природного парку «Синевир» Микола Дербак вручив подяку та подарунки директору ліцею – інтернату №23 «Кадетський корпус» Наталії Головахіній, кадетам і паняночкам ліцею.

BxIJHweQ06A«Сміття для нас є болючою проблемою, над вирішенням якої ми боремося щодня, разом з сільськими головами Тереблянської долини активно шукаємо можливості утилізації твердих побутових відходів без шкоди для навколишнього середовища, – розповідає Микола Дербак. – Наші працівники постійно проводять еколого - освітні заходи, «круглі столи», акції, мета яких – навчити людей бережливо ставитися до природи, адже відомо, що «чисто там, де не смітять». Та,на жаль, незважаючи на пропагандистську роботу та інформаційні щити, які працівники НПП «Синевир» розмістили по всій території парку , деякі особи й далі викидають сміття поблизу доріг, місць відпочинку, на берегах річок. Тому ми щиро вдячні вам за екологічну акцію, завдяки якій найпопулярніше місце відпочинку у Колочаві стало чистим і привабливим».
Ліцеїсти, які вперше приїхати у регіон, на теренах національного парку відпочиватимуть два тижні. За цей час вони планують відвідати всі цікаві місця та оздоровитися.

sJU4VRGVfwk

«У вашому краї дуже гарна природа, багата історико-культурна спадщина, є на що подивитися, - каже директор інтернату-ліцею «Кадетський корпус» Наталія Головіхіна. - Ми дуже раді, що цього року приїхали відпочивати саме до вас і плануємо, що наші ліцеїсти оздоровлюватимуться у ННЦ «Синевир» регулярно. Потрапили до вас завдяки голові Служби зовнішньої розвідки України Гвоздю Віктору Івановичу . Також дуже вдячні за сприяння в організації відпочинку ректору НПУ ім. М.П. Драгоманова Віктору Андрущенку, та директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку. Всі вони створили чудові умови для відпочинку наших дітей».

 

TCmUlcyc1Ao

 

ussIpKpiiD8